Hyra stuga i Gävle

Några kilometer från stadskärnan, på en camping eller privat stuga i skogen? Här presenteras möjligheterna att hyra en egen stuga i Gävle.

Camping – Liten stuga på campingen

Gävles enda camping heter ”Gävle Camping Engesberg” och ligger ca 8 km från stadskärnan. En klassisk camping med minigolf, badstrand, enklare servering, fiske och fina promenadområden.

De 12 enkla stugorna på campingområdet ligger lite avskilt från husvagns- och tältplatserna. Stugorna har kokplatta, kyl, kaffebryggare m.m. Det finns däremot inte rinnande vatten eller avlopp men det är nära till servicehusen. En vecka kostar mellan 3500 kr och 4200 kr.

Joe Hill stugan

Joe Hill stugan på Engesbergs Camping

Privata stugor – i eller omkring Gävle

En liten lägenhet inbyggd i en lada – eller ett stort hus med tillhörande sjötomt? Utbudet av stugor hos de privata uthyrarna är stort. Det är även allt fler som väljer att hyra ut semesterboenden.

Via Stugknuten.com kan stugor i Gävle sorteras utifrån hur långt från stadskärnan den ska ligga, antal bäddar och faciliteter. Eftersom utbudet är så olika blir även prisnivån extremt olika. Exempelvis går det att hyra en stuga på 112 kvadratmeter och 9 bäddar för 1900 kr per dygn – eller en lägenhet i en lantlig ladubyggnad för 3200 kr för en hel vecka.

För extra trygghet kan S-märkta stugor väljas. Det är stuguthyrare som exempelvis erbjuder snabbare support, kompensation om stugan inte uppfyller förväntningarna och extra reseskydd. Detta kan även tecknas som tillval hos de stuguthyrare som inte är S-märkta från början.

Uthyrning via Gävle Turistförmedling

Även Gävle Turistförmedling har ett stort antal stugor och andra boenden som förmedlas via deras hemsidan. Bland annat finns här stugorna som är belägna i friluftsområdet Smörnäs, ett par mil utanför Gävle. På Smörnäs finns kanoter och kajaker att hyra, fina fiskeområdet, promenadstråk och öppna ytor för lek. Stugorna står centralt i närheten av receptionen där även en kiosk finns.

Det är även via Turistförmedlingen som kommunens stugor på Limön kan hyras. Limön är den i särklass mest besöka ön i Gävles skärgård. Åk till den bilfria ön med Limöfärjan (avgångar ett par gångar per dag) och njut av stillheten på ön. Bad, fiske, kanot och fin natur – för hela familjen.