Hotell Gävle

 

elite grand i Gävle

Elite Grand Hotel

Elite Grand Hotel i Gävle är ett 4-stjärnigt hotell som ligger 200 meter från järnvägsstationen. Hotellet har det mesta för en avkopplande vistelse.

 • 4-stjärnigt hotell
 • 10 minuter gång till stadskärnan
 • Restaurang och bar


 

clarion restaurang

Clarion Hotel Winn Gävle

Clarion Hotel Winn i Gävle är ett mycket centralt hotell med egen restaurang, bar, relaxavdelning, pool och konferensutrymmen.

 • Mitt i citykärnan
 • Relaxavdelning med pool och gym
 • Handikappanpassade rum finns


Hotell Scandic CH

I Gävle ligger anrika Hotell Scandic CH. Hotellet ligger i perfekt cityläge, fem minuters gångtur från järnvägsstationen. Ett stenkast från hotellet ligger stadens torg, där det så gott som alltid bjuds på olika sorters torghandel.

 • 5 min promenad från citykärna och järnvägsstation
 • Relax och gym
 • Anrikt hotell


Scandic Gävle Väst

Hos Scandic Gävle Väst bor du naturskönt men ändå centralt. En kombination av två världar, perfekt för den moderna människan.

 • 100 meter från E4:an
 • Buss utanför hotellet
 • Lungt och tyst område


Mer om hotellen

Elite Grand Hotel

Elite Grand Hotel - Gävle

Elite Hotel finns på flera platser i landet och i Gävle har de valt att etablera sig i en av stadens vackraste byggnader. Byggnaden med en historia från 1901 ligger något kvarter från tågstationen och har en utsikt över ån som rinner genom stan.

Även om byggnaden är gammal så är rummen modernt inredda. Här finns standardrum för en person, grandlit för 1 – 2 personer, Superior eller delux också för 1 – 2 personer och familjerum för upp till fyra personer.

Det finns även juniorsvit med extra tilltagen golvyta där fyra personer har gott om plats eller en elegant svit med kakelugn och walk in closet. Den senare för 1 – 2 personer. På vindsvåningen finns plats för både konferens och en executive svit bestående av ett vardagsrum och ett sovrum.

Här bor du:

 • Två kvarter från tågstationen
 • Fem minuters promenad från stora torget och gallerier
 • Nära flera restauranger och pubar
 • Med utsikt över ån från hotellets restaurang

Best Western Hotel City

Best Western Hotel City - Gävle

Alldeles intill gallerian Nian ligger hotell Best Western Hotel City. Det finns möjlighet både för konferens och event.

Det finns 100 rum fördelade på enkelrum, dubbelrum och familjerum. Familjerummen tar upp till fyra personer. Alla rummen har kabelteve, internet och eget badrum. Det finns även fyra hundvänliga rum som kan förbokas. En avgift för extra städning tillkommer i hundrummen.

Här bor du:

 • Alldeles i närheten av stora torget
 • Med promenadavstånd till konserthuset
 • I ett miljömärkt, Green Key, hotell

Pris från: 695kr


Clarion Hotel Winn

Clarion Hotel Winn - Gävle

Hotell Clarion Hotel Winn är ett av Gävles största hotell med sina 200 rum och 14 lokaler anpassade för konferens. De har även en relaxavdelning med gym, bastu och pool. I hotellets bottenplan finns restaurang och bar som är välbesökt av allmänheten.

Standardrummen består av två enkelsängar och en yta på 20 kvadratmeter. Det finns även superior dubbelrum, delux dubbelrum och familjerum. I familjerummet finns två 105 cm sängar och en våningssäng så att fyra personer får gott om plats.

Det finns även några handikappanpassade rum där en rullstol lätt kan ta sig fram.

Här bor du:

 • Mitt i stan
 • Med en av stadens populära restauranger på entréplan
 • Tio minuters promenad från konserthuset

Hotell Alderholmen

Hotell Alderholmen - Gävle

Bara några minuters gångväg från Gävle tågstation, i ett av de gamla hamnmagasinen, ligger Hotell Alderholmen. Ett litet och mysigt hotell med 8 rum fördelade på enkelrum, dubbelrum och familjerum. Alla med egen dusch och toalett.

Alldeles utanför hotellet rinner Gavleån där gästerna har tillgång till en egen brygga från maj till september. Vill man äta sin frukost där finns det frukostpåsar att packa och ta med sig.

Här bor du:

 • Något kvarter från tågstationen
 • Alldeles invid Galveån
 • Med ett fint promenadstråk utmed vattnet

Järnvägshotellet

Järnvägshotellet - Gävle

Mitt emot tågstationen finns Järnvägshotellet. Centralpalatset som hotellet ligger i byggdes 1896 av samma arkitekt som ritat Centralbadet, Rosenbad och NK-huset i Stockholm. I den här byggnaden har det drivits saluhall, spritmagasin och nykterhetshotell.

Hotellet har nitton rum och en företagslägenhet för den som behöver stanna längre tid. Alla rum har TV och gratis WI-Fi. Det finns enkelrum, dubbelrum, 4-bäddrum och det lite lyxigare alternativet dubbelrum första klass.

Här bor du:

 • Mitt emot tågstationen
 • Nära shopping
 • Med flera restauranger runt knuten

Scandic Hotell CH

Scandic Hotell CH - Gävle

Scandic Hotell CH ligger på Nygatan 45, två minuters promenadväg från tågstationen. Trots att det ligger så centralt är det väldigt lugnt med lite trafik utanför.

Välj mellan singelrum, standard för två personer, Family standard för upp till tre personer, standard sleep med två enkelsängar eller superior. I superior extra ingår även badrockar och en voucher på 50kr som kan utnyttjas i restaurangen eller shoppen.

På hotellet finns gym eller för den som föredrar att vara utomhus finns gåstavar och cyklar att låna.

Här bor du:

 • I anslutning till tågstationen
 • Nära shopping
 • Med fritt WI-Fi i hela hotellet

 

Hotell Ramudden

Gävle Vandrarhem

Tre rum och ett kök

Hotell Bouloungern


De hotell som nämns ovan är några av de mest kända hotellen i Gävle. Det är även de som finns mest centralt eller inom någon kilometer från stadskärnan. Med tanke på stadens storlek (ca 100 000 invånare) finns självklart både lägenhetshotell för längre vistelse, enklare hotell samt andra boendeformer. Passar inget av ovan nämnda finns här en lista över hotell i Gävle med knappt 20 olika hotell i och omkring Gävle.

Var vill du bo?

En av de största faktorerna att ta hänsyn till i val av hotell i Gävle är var hotellet är beläget. Detta inte minst om man har tänkt besöka en speciell mässa, sportevenemang eller konferens.

Gavlehov, Gavlerinken, Travbanan

Trots flera försök av privata aktörer har inte något hotell nära Gavlerinken, travbanan samt Gavlehov ännu byggts.

De som ska på hockey, fotboll, innebandy eller trav får ta taxi/buss ner till city där ett flertal centrala hotell i Gävle ligger. Det närmaste boendet är däremot Gävle Bed & Breakfast ca 2,5km från anläggningarna. Cirka 1 km ytterligare ligger citykärnan.

Se alla hotell i Gävle City.

Vid havet- Sealodge Engeltofta

De som vill bo på hotell nära havet i Gävle, och därmed få badmöjlighet utanför dörren, bör istället boka ett rum på Sealodge Engeltofta. Det är nybyggda hotellägenheter 7km från centrum som verkligen bjuder på en skön semesterupplevelse. Nybyggda och moderna lägenheter med egna uteplatser. Alla som bor på Sealodge i Engeltofta har även tillgång till en gemensam pool, eller varför inte gå 30 meter och njuta av solen på en varm sandstrand? Det är också ett boende som många golfare väljer då det är ett hotell nära Gävle Golfbana (3km).

Vid Järnvägsstation/busstation

Ibland behövs bara ett hotell för en snabb övernattning. De som kommer med tåg eller buss (eller kanske ska åka med tåg/buss tidigt dagen efter) kan men fördel välja ett hotell nära järnvägsstationen i Gävle. Med tanke på att busstationen ligger precis bredvid tågstationen finns därmed närhet till bägge dessa kommunikationsmedel. I detta fall rekommenderas järnvägshotellet som ligger precis mitt emot järnvägsbyggnaden. Kan man tänka sig gå 200 meter finns det mer exklusiva Grand Hotell. Lika nära ligger Scandic CH.

Vid Furuvik

Det tar ca 15-20 minuter att åka till Furuviksparken från Gävle. De som vill bo på hotell kan därmed med fördel välja ett boende inne i staden. Det finns nämligen inte något hotell vid Furuviksparken. Vill man inte in i stadskärna kan Hotel Tre Stockar väljas. Detta ligger mycket naturskönt några kilometer utanför Gävle (mot Furuvik). Här bor man naturfint – men inte centralt.

Billiga hotell i Gävle

Priset per natt skiljer sig rejält mellan de olika hotellen. Ibland beror det på skillnad i kvalité och service men skillnaden är ofta inte så stor som priset vill visa.

Best Western City Gävle Vandrarhem som sitter ihop med ett hotell. Dusch/WC i allmänna utrymmen. Alla gäster får hotellfrukost, tillgång till bastu och här finns även personal dygnet runt. Priser från 550kr natten.

Hotell Aveny – Med 700 meter till citykärnan är det ett mycket centralt beläget hotell i Gävle som trots läge har låga priser- från 630kr natten. Med tanke på att det bara skiljer 80kr mot ovan nämnda boende kan detta vara ett prisvärt alternativ för de som vill ha egen dusch/toalett.

Järnvägshotellet – Priser är på från 695kr natten och med tanke på att det är 30 meter till järnvägsstationen kan man knappast bo närmare tågförbindelserna. Detta till ett bra hotellpris.

Billigt boende – andra alternativ

Den som vill bo billigt i Gävle bör först och främst titta på olika boenden i Bed & Breakfast, Hostel och liknande. Standarden är lägre men det är också priset. Många gånger får man exempelvis dela på WC/Dusch med andra som bor på samma ställe. Det är inte heller lika stor hotellfrukost som erbjuds.

Men det finns även lågprishotell i Gävle som erbjuder boende i ett segment mellan Bed & Breakfast och hotell. Ett som kan nämnas är Best Western City Gävle. Fördelen med detta hotell är att de har två avdelningar. Ett som kallas för Pensionat City/Annexet och ett som kallas för Hotel. Alla gäster har samma tillgång till restaurang, hotellfrukost och lobby med bemanning dygnet runt. Enda som skiljer är att toalett/dusch är i gemensamma utrymmen på Pensionat avdelningen. Men priset är betydligt lägre.