Här får du vård

Är du i Gävle över dagen, på en längre turistresa eller kanske för att studera? Lär dig var du hittar vård så blir det enklare om olyckan är framme.

Hälsocentralerna

I de flesta stadsdelar finns en hälsocentral. I centrala Gävle finns flera som drivs via landstinget samt ett par som drivs av privata aktörer. I de yttre stadsdelarna är det enbart landstingets hälsocentraler som finns tillgängliga.

Har du precis flyttat hit, jobbar här under veckorna eller av annan anledning ofta är i Gävle kan du välja att skriva dig hos någon av dessa hälsocentraler. Detta oavsett om du folkbokförd på annan ort. Vid åkommor som kan vänta till du kommer hem från semestern bör detta tas med den hälsocentral du är skriven hos. Vid akuta problem kan istället akuten kontaktas. Är du osäker finns alltid 1177 som kan guida.

Vidare läsning – På Regionsgavleborg finns information över landstingets hälsocentraler.

Privata mottagningar

Mitt i city finns flera privata läkarmottagningar. Dessa har främst inriktning mot vaccinationer, hälsokontroller, provtagning och läkarintyg. Hit vänder du dig om du ska ut och resa och behöver vaccinera dig mot vissa specifika sjukdomar. Kom ihåg att kontakta kliniken långt i förväg då vissa vacciner behöver tas med ett specifikt tidsintervall vilket kan vara ett par veckor.

Flera av dessa privata mottagningar har även samarbete med analysföretag vilket gör att de är provtagningsställen för hälsokontroller.

Vidare läsning – Besök Medisera.se för information kring hälsokontroller online. De har än så länge ingen provtagningsplats i Gävle men visar med tydlig information vad detta innebär.

Ta blodprov i Gävle

Gävle Sjukhus

Vid centrala infarten till Gävle ligger Gävle Sjukhus vilket även är regionsjukhuset. Hit tar man sig med buss bland annat buss nummer 2 och 15. De som kan tänka sig gå 300 meter kan även ta nummer 1, 41 och 91 och gå av vid ”SOS-kiosken”. Vid sjukhuset finns gott om parkeringar, en matvarubutik samt både pizzeria och asiatisk take-away.

Vid huvudingången finns ett apotek, restaurang och café. Detta apotek har även öppet på helgerna med generösa öppettider.

Vidare läsning:  På 1177.se finns kontaktuppgifter, öppettider samt utbud av tjänster på Gävle Sjukhus.