Hyra tält i Gävle

Till campingsemester eller fjällvandringen – Det finns åtminstone två vägar till att hyra ett tält i Gävle.

Då passar hyra bättre

  • Billigare än att köpa nytt
  • Prova olika tält inför inköp
  • Slipp att bära med tält på resan till Gävle

Kvalité för vandringen – Naturkompaniet

Naturkompaniet ligger centralt på Drottninggatan. I butiken finns minst fyra tältmodeller att hyra. Som grund hyrs tältet över en vecka eller helg. Därutöver går det att betala för extradagar.

De modeller som finns att hyra är:

Abisko Lite 1 – Kompakt mindre tält som passar för solovandraren. Bekvämt, litet och lätt.

Abisko Shape 2 – Lätt tunneltält för två personer. Kan användas året runt – i de flesta förhållanden.

Abisko Dome 3 – Rymligt kupoltält som passar för två personer. Passar för de flesta vandringar – men inte vid extrema vindförhållanden.

Abisko Endurance 3 – Rymligt 3-personstält som har fullhöjd i innertältet. Smidigt för de som eventuellt behöver stanna i tältet en regnig dag.

Kontakta och boka tältet i förväg. Det går visserligen att spontanhyra men risken är då att de är upptagna.

Läs mer på Naturkompaniet

Billigt i olika former – Hygglo

Hygglo kan jämföras med Blocket – fast för att hyra saker. Via plattformen går det att hyra allt från stora militärtält och tältkåtor till mindre vandringstält. All uthyrning omfattas av Hygglos uthyrningsförsäkring.

Fördelen är att det ofta är betydligt billigare än hos Naturkompaniet och att utbudet kan vara bredare.

Nackdelen är att utbudet kan variera kraftigt. Ibland finns inte ett enda tält att hyra i Gävle med omnejd – ibland är utbudet betydligt större.

Jämför pris – mot att köpa

Ska tältet hyras vid flera olika tillfällen – eller under lång tid? Jämför mot vad det kostar att köpa nytt. De tält som hyrs ut hos Naturkompaniet har mycket hög kvalité vilket även innebär höga priser. Ska tältet bara användas på en camping finns betydligt billigare alternativ.

Abisko

Tälten hos Naturkompaniet är från svenska märket Abisko. Det minsta tältet kostar ca 5000 kr medan det största 3-mannatältet kostar ca 9500 kr.

Jula

De som bara behöver ett enkelt tält för campingsemester kan däremot köpa detta på Jula, Clas Ohlson eller Biltema (alla finns i Gävle) för 500 – 1000 kr. Ett tolvmannatält finns för ca 2000 kr.

Taktält - Tält på bilen

Baklucketält / Taktält

Ett smidigt alternativ är att köpa baklucketält eller ett taktält till bilen, det senare kallas även för takbox tält. Enkelt och smidigt, du slipper kottar och stenar under tältet samt att det är mycket snabbare att sätta upp.

Ett backlucketält fästes på bakluckan och skapar möjlighet att sova i bagageutrymmet. Passar bäst till kombi och vissa suvar. Ett enkelt baklucketält kostar enbart 1500 – 2000 kr. Passar främst om två personer enkelt vill kunna övernatta.

Exempel på taktält med premiumfunktioner är XPHW Taktält. Här ingår hydraulisk automatik, myggnät, ventilation och bekvämligheter. Men smakar det så kostar det… Det kostar ca 30 000 kr.

Ett något billigare alternativ är Outlust som vunnit pris som ”Bästa taktält”. Priset är ca 17 000 kr och då fås ett taktält som är extremt lätt att sätta upp/ta ner, passar för de flesta takräcken och för tre personer.