Bed and Breakfast Gävle

Hotel Aveny Bed & Breakfast

Hotell Aveny Gävle

Granne med ett flertal restauranger på Södra Kungsgatan ligger Hotell Aveny Bed & Breakfast. Utifrån ser det kanske anspråkslöst ut men där inne finns allt man kan behöva för att få en behaglig övernattning till ett lågt pris.

Förutom både stora och små enkelrum, dubbelrum eller familjerum finns det också två stycken pendlarlägenheter att hyra per vecka. Dessa lägenheter ligger vid Fjärran höjderbadet med inte mer än 10 minuters gångväg till centrum.

Här bor du:

 • Åtta minuters promenad från tågstationen
 • Nära flertalet populära restauranger
 • Med gamla Gävle bakom ryggen
 • Bara några minuter från centrum

Pris från: 395kr

Gävle Bed & Breakfast

Gävle bed and breakfast

Familjeföretaget Gävle Bed & Breakfast ligger några kvarter från centrum och stortorget i Gävle åt ena hållet och några kvarter från Boulognerskogen åt andra hållet. Deras rum och lägenheter ligger på Växhusgatan 2 och Lexegränd 5 i två stora trävillor omgärdade av lummiga trädgårdar.

Rummen finns som enkelrum, dubbelrum, tre- eller fyrbäddsrum och har delat badrum. Möjlighet att ta med hund finns. Städning ingår både i rumspriset och för hyra av lägenhet.

Här bor du:

 • 1,5 km från tågstationen
 • Nära till Stortorget med flera gallerier
 • Gångavstånd till Gävle konserthus
 • Några kvarter från Boulognerskogen

Pris från: 499kr

Gävlebukten Båtturer och Bed & Breakfast

Bed and Breakfast Korsnäs

På 30-talet lät Korsnäs bygga Holmsundsallén med lanthandel, närbutik och postkontor. Senare blev det kontor som för några år sedan gjordes om ytterligare en gång, denna gång till ett bed & breakfast.

Det finns rum med 1 till 4 bäddar med delad toalett och dusch i korridoren. Till frukost bjuder man på lokalproducerad mat och hembakat surbröd som är inkluderat i priset. Den som inte vill ta bilen in till Gävle centrum kan ta cykel eller någon av bussarna som går utanför.

Här bor du:

 • 8 min med bil tågstationen och centrum
 • I naturskönt område vid havet
 • Vid motionsspår och skog
 • Med bra bussförbindelser till stan

Pris från: 610kr

Pensionat Slottstorget

Pensionat slottstorget

Slottstorget ligger på Söder i Gävle och med utsikt mot staden centrum ligger Pensionat Slottstorget. En del av rummen har även utsikt över platsen där Gävlebocken brukar stå vid jul. Här har man nära till restauranger, shopping och promenadstråk.

Pensionatet har 18 rum fördelat på enkelrum, dubbelrum och en mindre lägenhet för 4 – 5 personer, I lägenheten finns eget pentry men i alla priser ingår lakan, handdukar och frukost.

Här bor du:

 • 1,5 km från tågstationen
 • Nära Gävle centrum
 • Vid ett flertal pubar och restauranger
 • Med utsikt över Slottstorget

Pris från: 430kr

Pensionat City/Annexet

Pensionat City/Annexet GÄvle

I anslutning till Best Western Citys Hotell ligger Pensionat City. Alldeles intill gallerian NIAN, Gävle stortorg och filmpalatset. Pensionatet är en fristående verksamhet som håller med bra rum till låga priser.

Det finns enkelrum och två variationer av dubbelrum, en med Queen bed och en med King bed. Den senare bara marginellt dyrare. I priset ingår sänglinne, frukost och delad dusch och toalett.

Här bor du:

 • 1,5 km från tågstationen
 • Nära till Stortorget med flera gallerier
 • Gångavstånd till Gävle konserthus
 • Några kvarter från Boulognerskogen

Pris från: 595kr

Lätt att hitta Bed and Breakfast i Gävle

Oavsett om du vill bo i centrala staden eller i utkanten av den finns både flera billiga Bed and Breakfast i Gävle att välja mellan. Det är inte svårt att få ett dubbelrum för 400-600kr vilket är cirka hälften av vad det skulle kosta att bo på hotell.

Samtidigt är standarden hos vissa av dessa boenden mycket nära hotellstandard. Orsaken att priset är lägre är framförallt att dusch och toalett delas i korridor med övriga som bor på boendet.

Var vill du bo?

Prismässigt är det inte speciellt stor skillnad mellan de olika Pensionat och Bed & Breakfast som finns i Gävle. Det som främst avgör boende är var och hur man vill bo.

Bed and Breakfast i centrala Gävle

Går det att bo billigt och centralt? Absolut. Hotel Aveny Bed & Breakfast ligger på Söder där det även finns gott om småbutiker och restauranger. Härifrån kan man även gå ner till citykärnan på fem minuter.

Till järnvägsstationen och busstationen tar det inte mer än 10 minuter. Priser från 500kr per natt (enkelrum) upp till 1050 för familjerum

Närmast järnvägsstationen

Boendet med det passande namnet Gävle Bed and Breakfast ligger 10 minuters gångväg från buss/tågstationen. I jämförelse mot Hotel Aveny Bed & Breakfast (läs ovan) så ligger detta boende mer avskilt från butiker och stadspulsen.

I gemensamma utrymmen finns bastu, kök, dusch, toalett. Både Wifi och parkering ingår i priset. På 10 minuter kan man gå in till city. Enkelrum ca 500kr, dubbelrum ca 600kr och familjerum ca 800kr

Gävle B&B är därmed ett rekommenderat Bed and Breakfast i centrala delen av staden men som ändå ligger i ett lugnt område.

Nära naturen och havet

Vill du på ett Bed and Breakfast nära havet så kan Gävlebukten Bed & Breakfast rekommenderas. Ett mycket fräscht och snyggt boende. Pris för enkelrum 650kr och för dubbelrum 690kr. Här bor du med skogen precis in på knuten och havet bara 350 bort. Även närhet till Bomhus Centrum med bland annat matbutik och pizzeria. Med bil tar det fem minuter in till Gävles centrala delar. Eller ta bussen som går mycket ofta förbi Bomhus centrum.

Billigt boende i Gävle – Andra alternativ

Gränsen mellan Bed & Breakfast och Pensionat är inte alltid så tydlig. Detta märks både i standard och pris. De som söker ett billigt boende i Gävle kan med fördel jämföra priserna även på följande boenden.

Pensionat Slottstorget: Ett centralt pensionat i Gävle som ligger mitt i stadens centrum. Här erbjuds mycket trevliga och fräscha rum där besökarna på vintern kan se den kända Gävlebocken från fönstren i vissa av rummen. Läget är perfekt! Priser: Enkelrum 430kr, dubbelrum 750kr, mindre lägenhet där upp till fem personer kan sova 1500kr. Läs mer om Pensionat Slottstorget.

Pensionat City: Pensionat City visar verkligen att man kan bo som på hotell men utan hotellpriser. Pensionatet är en del av Best Western Hotel vilket gör att man har bemanning dygnet runt och gästerna kan äta middag i en stor och fin restaurang. Dessutom ingår hotellfrukost i priset. Det enda som skiljer mot hotellrummen är att dusch och toalett finns i korridor. Rummen är mycket fina och förutom denna detalj känns det som att bo på hotell. Kan varmt rekommenderas!

Enkelrum ca 500kr, dubbelrum fr ca 600kr.

Med reservation för prisändringar. Priser från december 2015.