Flyga Flyboard i Gävle

Med en flyboard ges en hissnade upplevelse – flygandes upp till 9 meter ovanför vattenytan. En adrenalinupplevelse som genomförs vid Gävles kust.

  • Simma, dyk, hoppa – som en delfin
  • Bemästra din flyboard och nå 9 meter över havsytan
  • Mäktig upplevelse! – Inget för vattenrädda!

Pris: ca 2000 kr

Köps som värdebevis. Läs mer om värdebeviset, köpvillkor och hur värdebeviset växlas in.

Om upplevelsen

Ta med några vänner och testa flyboard. Även om inte alla vill prova på denna unika ”flygande bräda” så är det spännande att se andra bemästra den och flyga fram över vattnet.

Först sker en grundlig genomgång som utförs av en erfaren instruktör. Detta både för att hålla hög säkerhet samt för att deltagaren lättare ska hitta balans på brädan.

De flesta upplever det väldigt vingligt och svårt i början. Men det brukar inte ta många minuter för balansen hittas och utmanande manövrar testas. Med en kraftig vattenstråle skapas den kraft som kan användas för att antingen flyga högt, dyka snabbt eller bara ”hovra” på stället.

Åldersgräns: 18 år. Om målsman är med gäller åldersgräns på 15 år.

Datum: När värdebeviset växlas in visas vilka datum som upplevelsen är tillgänglig – under sommarmånaderna. Ett datum väljs varpå all information om plats och tid ges till den som bokat upplevelsen. Skulle det uppstå förhinder (sjukdom) behöver detta anges så fort som möjligt.

Tid: Hela upplevelsen tar ca 60 minuter. Av denna tid är det ca 30 minuter i vattnet, något som är gott och väl för nybörjare. Vissa kan även behöva ta en kortare paus för att vila benen.

Övrig info: Nykterhet är självklart ett krav. Det krävs även att de som genomför upplevelsen är fullt frisk och därmed inte har några sjukdomar/åkommor som kan påverkas negativt.

Testa flyboard i Gävle

Köpvillkor & Bytesrätt

Värdebeviset köps via upplevelseföretaget Happy-Day. Det har sedan tre års giltighetstid och kan även bytas till annan upplevelse i Gävle. Detta av de olika upplevelser som just detta företag erbjuder i staden. Önskas exempelvis mindre fart finns både choklad-, öl-, och vinprovningar att välja på.

Om Flyboard

Flyboard uppfanns så sent som 2012. Detta av jetski-världsmästaren Franky Zapata som med flyboard ville introducera en sport som kunde kombinera dykning, flygning och akrobatik. Sporten blev en succé och redan 2012 hölls första världsmästerskapet. Det har även blivit en populär turistattraktion på orter med sjö eller hav i närheten – som exempelvis Gävle.

Plattan som åkaren står på drivs av vattenjetdrift – i likhet med en vattenskoter. Via en lång slang pumpas vattnet upp till plattan och sprutas sedan kraftigt nedåt. Det är därmed detta vattentryck som blir så starkt att åkplattan kan pressas flera meter upp i luften. De som är duktiga på att hantera en flyboard kan både ”simma” snabbt i vattnet, både över under ytan, göra looper och hantera andra akrobatiska övningar.

Se även övriga upplevelser i Gävle

Åka luftballong

Luftballong över Gävle

Flyg luftballong över Gävle - upplev den magiska känslan av att sväva högt ovan marken! En dryg timme spenderas i ...
stridsflygplan simulator

Flyga stridsflygssimulator i Gävle

Prova på att flyga ett stridsflyg via en autentisk stridsflygssimulator i Gävle. Med originaldelar från jaktplanen Viggen och Draken och ...