Elite Grand Hotel Gävle

Elite Grand Hotel i Gävle är ett 4-stjärnigt hotell som ligger 200 meter från järnvägsstationen. Hotellet har det mesta för en avkopplande vistelse.

  • 4-stjärnigt hotell
  • 10 minuter gång till stadskärnan
  • Restaurang och bar
Se lediga rum / Boka

Om Elite Grand Hotel Gävle

Elite Grand Hotel är ett 4-stjärnigt och centralt beläget hotell, bara ett par minuters gångavstånd från centralstationen. Hotellet ligger i samma byggnad som Gävles forna Grand Hotel, som byggdes redan 1901.

Under 70 år förekom annan verksamhet i fastigheten men nu har det alltså åter blivit hotell. Sekelskiftesfastigheten är varsamt renoverad och återställd till sin ursprungliga prakt i den mån det varit möjligt, med bland annat inslag av historiska detaljer.

elite grand i Gävle

Rum

Elite Grand Hotell Gävle har 124 rum, varav två av dessa är sviter. Övriga rum består av Standard enkel, Standard dubbel, Superior Dubbel, Deluxe dubbel och familjerum. Alla rummen passar för 1–2 personer, förutom familjerummen som är avsedda för upp till 2 barn och 2 vuxna. Alla rum är rökfria.

WiFi och frukostbuffé ingår för alla gäster, room service är tillgängligt i alla rum och finns att tillgå måndag – lördag.

Restaurang och bar

Elite Grand Hotel har en egen restaurang och bar – Grands Veranda. Här serveras klassiska rätter med en modern touch, och dessutom i en unik miljö. Restaurangen har panoramafönster ut mot Strandgatan och Gavleån och ur högtalarna strömmar lugn loungemusik. Om kvällarna är det vanligt med livepiano och på morgnarna dukas hotellets maffiga frukostbuffé upp. Restaurangen håller öppet måndag – lördag.

Gym, relax och konferens

För betalande gäster ges tillträde till hotellets nyrenoverade relax- och gymavdelning. Här finns bubbelpool, ångbastu, bastu och takdusch. Gymmet är modernt och har fönster som vetter ut mot Gavleån.

Hotellet har även 9 konferens- och mötesrum i olika storlek – det största med plats för upp till 130 personer. Alla rum har anor från 1900-talet och är utrustade med modern konferensteknik. För fest, bröllop och event finns flera lokaler, vackert smyckade med stuckaturer och maffiga kristallkronor.

Frågor & Svar

Är det tillåtet att ta med husdjur till Elite Grand Hotel i Gävle?

Ja, det finns ett begränsat antal rum där djur är tillåtna. För medhavda husdjur tillkommer en kostnad på 200 kronor per natt. Vatten- och matskål, påsar och hundgodis ingår i priset.

Vilka tider gäller för in- och utcheckning på hotellet?

Den garanterade incheckningstiden på ankomstdagen är 15.00. Utcheckning ska ske senast kl 11.00 på avresedagen.

Finns parkering på hotellet och ingår det i hotellvistelsen?

Hotellet har ett begränsat antal parkeringar, även laddplatser för elbil, och det finns allmänna parkeringar i närheten. Parkeringsavgift tillkommer för all parkering.