Upplevelser Gävle

Söker du spännande, snabba, adrenalinstinna, roliga, tokiga, annorlunda eller lugna och avslappnande upplevelser i Gävle? Här finns ett stort utbud att välja mellan oavsett om man älskar att bli ompysslad med massage en timme eller hellre åker Ferrari i hög fart.

Fartfyllda upplevelser

Köra sportbil i GävleÄr det adrenalin som efterfrågas rekommenderas en provkörning med Ferrari eller Lamborghini. Knappt nuddar du pedalen förrän motorn ryter till ordentligt. Sätt dig i supersportbilen och känn de 500 hästkrafterna i ryggen. I upplevelsen (som startar någon kilometer utanför Gävle, i Hagaström) ingår 8km körning på allmän väg.

De flesta mer fartfyllda upplevelserna finns däremot till havs ute på Alderholmen. Här går starten för RIB-Sightseeing. En ”båttur” med extremt snabba båtar runt om i Gävles skärgård. Eller varför inte testa på att köra Flyboard eller Jetpack som bägge lyfter upp dig flera meter ovanför vattenytan i en minst sagt udda och adrenalinpumpande upplevelse.

 

Dryckesprovningar i Gävle

whiskeyprovning gävle

Oavsett om du helst av allt har öl, whisky, vin eller champagne i glaset så finns provsmakningstillfällen att välja mellan. Staden har sitt eget Whiskydestilleri där guidade visningar genomförs för de whiskeyintresserade. Varför inte avsluta dagen med en whiskeyprovning eller ge bort whiskeyupplevelsen som present?

En del upplevelser kombinerar även ätbart med drickbart för att utmana smaklökarna. Här finns exempelvis ”Ost och Vinprovning”, ”Öl och Ostprovning” och ”Choklad och Vinprovning”.

 

Prova på Sporter

prova att vara kuskGävle är främst känd för två sporter, fotboll och hockey. Men här finns även en känd travbana och en hel del andra sporter att testa på.

På land, i vatten eller i luften? Det avgör du själv.

På Gävle travbana kan man testa på att vara kusk några timmar vilket är upplevelse som varmt rekommenderas till hästtokiga.  Eller ta med kompisarna på Gocart och visa vem som egentligen är den bästa bakom ratten.

En mer udda upplevelse som enbart finns på några få ställen i landet är en äkta flygsimulator. En fullskalig flygsimulator som verkligen gör att det känns som att sitta i cockpit. Välj mellan 24.000 olika destinationer och ta med dig passagerare om du vill – och de vågar.

För de som vill uppleva kusten är kajakpaddlingsturer och ”Prova på dyk” mycket uppskattade.

 

Björnsafari

BjörnsafariDet finns aktiviteter som är häftiga att utföra – sen finns det upplevelser som man minns hela livet. Att åka på björnsafari passar in i den senare kategorin. Det är en upplevelse som utförs några mil norr om Gävle och som verkligen är annorlunda.

Gå med en liten grupp (inklusive guide) ut på morgonen och sätt er i gömslen i skogen. Tack vare att mat är utlagd kommer björnarna sakta fram och äter upp läckerheterna bara några meter från dessa gömslen.

Det är helt riskfritt då björnarna inte kan ta sig in i dessa gömslen – men pulsen går ändå upp när de stora djuren kommer så nära inpå. Rekommenderas!

Gävle – En stad full av upplevelser

Många som kommer som turist till Gävle söker efter klassiska turistattraktioner och sevärdheter. Och visst har staden mycket att bjuda på med Konserthuset, Teatern, Järnvägsmuseet och Fängelsemuseet. Är det mer barnvänliga aktiviteter som önskas finns djur- och tivoliparken Furuvik några kilometer utanför stadskärnan.

Men även för den som vill tänka utanför de klassiska turistmålen finns upplevelser av olika slag. Prova på att dyka, åka Ferrari eller njut av Whisky direkt från destilleriet? Planera ditt besök och dina upplevelser i Gävle i förväg genom att se vad staden har att bjuda på. De aktiviteter som skrivs om på denna sida går alltid att köpa i presentkortsform som gäller 1-3 år från inköpsdatum.

Välkommen att uppleva Gävle – Vad vill du ta med dig från din vistelse?