Upplevelser Gävle

I Gävle finns upplevelser för alla smaker och önskemål – allt från att köra Ferrari till provsmakningar av champagne till whisky. Här nedan presenteras förslag som passar till både vuxna och barn.  De flesta utförs i Gävle medan några utförs strax utanför staden

Mat- och dryckesprovningar

Vin, öl eller champagne? Boka trevliga mat- eller dryckesprovningar som utförs i grupp. Är ni flera som vill gå tillsammans? Köp flera värdebevis och växla in dem samtidigt.

champagneprovningar Prova champagne (590 kr/pers)

Läs mer

chokladprovningChokladprovning (395 kr/pers)

whiskytest 448Whiskyprovning (350 kr/pers)

Upplever med fart och action

Kör Ferrar eller Lamborghini ! Eller varför inte testa att hoppa fallskärm några mil utanför Gävle. Här finns alternativen för dig som söker fart och spänning.

RIB båt i GävleRIB-båt (695 kr/pers)

åka simulator viggenStridsflygsimumlator (1095  kr) 

Prova på Trav (1145 kr/pers)

Övriga upplevelser

Skjuta pilbåge – Bowla – Virtuellt mordmysteriu…. eller andra upplevelser. Här ges tre förslag. Ytterligare alternativ kan ses via Upplevelses.com här

skjuta pilbågeSkjut pilbåge (695 kr/pers)

Spela bowlingBowling & Fika (499 kr / 5 pers)

virtuellt mordmysteriumVirtuellt mordgåta (495 kr)

 Roliga upplevelser i Gävle

Här listas upplevelser som kan utföras i, eller närheten av, Gävle. De presentkort som köps gäller i minst 12 månader.

stridsflyg simulator viggen

Fart & Action

Adrenalin, fart och spänning? Frågan är bara om du vill uppleva det från vatten, land eller luft? En av de mer populära upplevelserna är att köra sportbilden Ferrari medan mest adrenalin bör uppstå vid tandemhopp med fallskärm.

 

champagneprovningar

Mat & Dryckesprovningar i Gävle

Oavsett om du helst av allt har öl, whisky, vin eller champagne i glaset så finns provsmakningstillfällen att välja mellan. Staden har sitt eget Whiskydestilleri där guidade visningar genomförs för de whiskeyintresserade. Varför inte avsluta dagen med en whiskeyprovning eller ge bort whiskeyupplevelsen som present? En del upplevelser kombinerar även ätbart med drickbart för att utmana smaklökarna.

Prova på Sporter

Gävle är främst känd för två sporter, fotboll och hockey. Men här finns även en känd travbana och en hel del andra sporter att testa på. På land, i vatten eller i luften? Det avgör du själv. På Gävle travbana kan man testa på att vara kusk några timmar vilket är upplevelse som varmt rekommenderas till hästtokiga.

En mer udda upplevelse som enbart finns på några få ställen i landet är en äkta flygsimulator. En fullskalig flygsimulator som verkligen gör att det känns som att sitta i cockpit. Välj mellan 24.000 olika destinationer och ta med dig passagerare om du vill – och de vågar. För de som vill uppleva kusten är kajakpaddlingsturer och RIB-båt passande.

Gävle – En stad full av upplevelser

Många som kommer som turist till Gävle söker efter klassiska turistattraktioner och sevärdheter. Och visst har staden mycket att bjuda på med Konserthuset, Teatern, Järnvägsmuseet och Fängelsemuseet. Är det mer barnvänliga aktiviteter som önskas finns djur- och tivoliparken Furuvik några kilometer utanför stadskärnan.

Men även för den som vill tänka utanför de klassiska turistmålen finns upplevelser av olika slag. Prova på att dyka, åka Ferrari eller njut av Whisky direkt från destilleriet? Planera ditt besök och dina upplevelser i Gävle i förväg genom att se vad staden har att bjuda på. De aktiviteter som skrivs om på denna sida går alltid att köpa i presentkortsform som gäller 1-3 år från inköpsdatum.

Välkommen att uppleva Gävle – Vad vill du ta med dig från din vistelse?

Boende:

Scandic CH

  • 3 minuter från tåg- och busscentrum
  • 3 minuter från citykärnan
  • Gym
Se lediga rum / Boka

Scandic Gävle Väst

Scandic Väst

  • 1 Min från E4
  • 2 min med bil till city
  • Lätt att parkera
Se lediga rum / Boka