Flyga Viggen simulator Gävle

Flyg en Viggen simulator, byggd av autentiska delar från det klassiska stridsplanet! En simulator ”skrämmande likt verkligheten”.

  • 20 min introduktion – 40 min flygning
  • Äkta cockpit och simulatorteknik
  • Kommunicera med “flygtornet”

Pris: 1095 kr

Köp presentkort eller boka

I norra Gävle finns möjligheten att flyga Viggen eller Draken via en simulator som verkligen förmedlar en riktig känsla. Arrangörerna har nämligen byggt upp en äkta cockpit, av originaldelar, av dessa två flygplan. Alla reglage och knappar är digitalt kopplade till ett simulatorprogram som gör att datorskärmarna, som omgiver planet, visar din resa i luften.

Självklart kan du kommunicera med ”tornet” under hela flygningen. I detta fall är det instruktören som står några meter från planet, där även vänner kan stå och följa din flygning via en datorskärm.

viggen simulator utsidan

Viggen / Draken simulator – Vad ingår?

  • Tid – Presentkortet gäller för en person och en upplevelse som tar cirka en timme. En rekommendation är att komma i god tid. Det finns nämligen mängder av detaljer att titta på för alla flygplansintresserade.
  • Plats – Flygningen sker i en lokal i stadsdelen Sätra. Det går att ta buss 2 från stadskärnan hit på 20 minuter. Med bil tar det 10 minuter och gratis parkering finns på plats.
  • Dogfight! – Köp två presentkort och utmana en vän i så kallad ”Dogfight”. Det är en duell där du och din vän sätter sig en i varsitt plan och utkämpar en duell i luften. Väljer du Draken eller Viggen?
  • Flygningen – Det finns ett flertal olika kartor att välja mellan. Du kan därmed exempelvis flyga över Stockholm, Gävle eller Norge…

Mycket bra instruktör och väldigt realistiska förhållanden. Väl värt att besöka, och det var en fantastisk upplevelse.

 

Frågor & Svar

Var finns Viggen simulatorn i Gävle?

Simulatorn finns på Mjölonvägen 27 i Gävle. All flygning sker i ett ombyggt villagarage.

Går det att flyga två timmar i sträck?

Ja, önskas en längre flygning kan två timmar i sträck bokas. Ett alternativ är att två timmar bokas med viss rast mellan.

Vilka kläder rekommenderas?

Ha mjuka kläder som sitter skönt samt vardagsskor. Det enda plagg som uttryckligen inte rekommenderas är högklackat.

Hur lång tid i förväg kan bokning av Viggen simulatorn ske?

Det går att boka tider för nuvarande samt kommande månad. Det presentkort som köps ovan har däremot giltighet i ett år.