Luftballong över Gävle

Flyg luftballong över Gävle – upplev den magiska känslan av att sväva högt ovan marken! En dryg timme spenderas i luften och upplevelsen avslutas sedan med ett traditionsenligt champagnedop.

  • Ca 60 minuters flygning
  • Upplev en slående utsikt över Gävle
  • Flygturen avslutas med champagnedop

1995:-

Köp värdebevis och boka

Mer om luftballongsturen

Delta i en luftballongsflygning över Gävle – en upplevelse som bjuder på magnifika vyer och pirrande känslor. Flygningarna genomförs vanligen på morgon eller eftermiddag för att fånga antingen soluppgången eller solnedgången.

Upplevelsen börjar med att piloten och besättningen hälsar passagerarna välkomna och berättar lite om vad som kommer hända under dagen. Därefter är det dags för en säkerhetsgenomgång och att förbereda ballongen för avfärd. När alla förberedelser är klara är det dags att ta plats i korgen. Piloten ser till att ballongen stiger sakta mot skyn och snart befinner sig ekipaget högt ovan marken – med en milsvid utsikt.

En dryg timme spenderas i luften innan det är dags för piloten att se ut en lämplig plats att landa på. Landningen är mjuk och behaglig men observera att den sker på annan plats än starten.

Upplevelsen avslutas med att alla deltagare hjälps åt att plocka ihop ballongen och sedan är det dags för det traditionsenliga champagnedopet – där alla passagerare döps efter landningsplatsen.

Bra att känna till

  • Tillgänglighet – Ballongflygningen finns tillgänglig mellan maj-september
  • Åldersgräns – Åldersgränsen är 12 år. Barn under 18 år behöver medgivande från målsman.
  • Tidsåtgång – Upplevelsen varar i totalt 4–5 timmar.
  • Klädsel – Oömma kläder och skor rekommenderas, samt en hatt, keps eller annan huvudbonad för att skydda huvudet från brännarens hetta.

Köps som presentkort

Luftballongsturen köps som presentkort och gäller för en person. Presentkortet har 45 dagars öppet köp, 3 års giltighetstid och 3 års bytesrätt. Vid val av digital leverans kommer presentkortet till angiven e-postadress inom 5 minuter och vid fysisk leverans kommer det med posten inom 2–4 arbetsdagar.

Frågor & Svar

Finns det några krav för att delta i en luftballongsflygning?

Kraven som finns för luftballongsflygning är åldersgränsen på 12 år, samt att personen måste vara minst 140 cm lång.

Finns det personer som inte rekommenderas att delta i en ballongflygning?

Ja, gravida och personer med allvarliga hjärtproblem bör inte flyga luftballong.

Kan luftballongsturen ställas in?

Ja, att flyga luftballong är väderberoende och turen kan ställas in med kort varsel. Vid sådana tillfällen får deltagaren boka om till ett senare flygtillfälle.

Åka luftballong

Luftballong över Gävle

Flyg luftballong över Gävle - upplev den magiska känslan av att sväva högt ovan marken! En dryg timme spenderas i ...
stridsflygplan simulator

Flyga stridsflygssimulator i Gävle

Prova på att flyga ett stridsflyg via en autentisk stridsflygssimulator i Gävle. Med originaldelar från jaktplanen Viggen och Draken och ...